EQUI-CHAPS Close Contact

1 032,00 kr
Inkl. moms

Heltäckande benskydd för hagvistelse

Storlek
Kvantitet
Lagervara

Den nya blåa modellen är förbättrad på följande punkter:

  • Torkar snabbare efter en blöt dag i hagen eller tvätt

  • Stomatex-neoprenen är 67 % tjockare än den äldre modellen

  • Ny och mer slitstark yta och finish på hela skyddetSpeciellt lämpliga för hästar som kan få problem med mugg i karlederna eller hästar som du helt enkelt är mer rädd om benen på och som har problem med att andra skydd blir för täta.

Hjälper till att hålla hästens ben rena, varma och lerfria samtidigt som det ger skydd mot slag, rivsår och balltramp.

Equi-chaps sluter tajt och elastiskt runt hästens ben, börjar strax under knäet (carpus) respektive hasen (tarsus), går ner över kronrand och ballar några cm över hoven. Equi-chaps är tillverkade i Stomatex, en variant av neoprene, med den viktiga egenskapen att materialet andas. Designen är utformad så att Equi-chaps sitter som en robust kroppsnära benvärmare som tåler både lera och grusiga hagar. Vanliga benskydd med neoprenefodring ger hudirritationer om de används för många timmar i sträck, men Equi-chaps kan användas utan problem upp till 12 timmar per dag (individuella skillnader mellan hästar förekommer).

Om du idag utrustar din häst med boots och benskydd före utevistelse är Equi-chaps något som gör dig ochdin häst glad. Equi-chaps är tvättbara i maskin på 40 grader, dropptorkas, torktumla EJ.

Skydden är mörkblå i sin nya design. Det är viktigt att du noga mäter din hästs ben innan du väljer storlek, titta i måttabellen nedan, alla mått i cm.

Mått 1: Omkrets skenben
Mått 2: Längd knä - ballar
Storlekar
X-Small
Mått 1: 16 – 18 Mått 2: 28 - 30
Small
Mått 1: 18 – 20 Mått 2: 30 - 32
Medium
Mått 1: 20 – 22 Mått 2: 32 - 34
Medium Vid
Mått 1: 22 – 24 Mått 2: 32 - 34
Large
Mått 1: 22 – 24 Mått 2: 34 - 36
X-Large
Mått 1: 24 – 26 Mått 2: 36 - 38

För stora hästar är Medium för framben och Large för bakben ett riktmärke men stora individuella skillnader finns. Mät noga och kontakta oss för rådgivning om du är osäker.
När du provar Equi-chaps på din häst, se till att benen är rena och torra, använd gärna en tunn lakansbit eller plastfolie som underlägg. Equi-chaps har mycket kardborreband för att kunna sitta stadigt och tajt, men hår fastnar lätt vid provning.

Varje paket innehåller 2 st Equi-chaps i vald storlek, t ex för fram- eller bakben. Det är ingen skillnad på designen för fram- och bakben utan skillnaden ligger i vald storlek.

Equillibrium
EQ-410
Ny produkt