Equilibrium Stretch & Flex Flatwork Wraps

657,00 kr
Inkl. moms

Smidiga benskydd - ersätter benlindor

Storlek
Färg
Kvantitet

Stretch & Flex Flatwork Wraps är följsamma och flexibla. De tillåter hästen att röra sig utan begränsningar eller risk för skav. Tillverkade av Stomatex, en variant av neoprene som andas och släpper ut fukt genom porer i materialet. Benskydden hjälper till att hålla hästens hudtemperatur på en behaglig nivå. På så sätt kan hästens egen mekanism för kylning av benen fungera bättre.

Den tjocka vadderade panelen som skyddar kotleden och skenans insida är inte hård eller stel utan skyddet följer benet på ett komfortabelt sätt.
Stretch & Flex Flatwork Wraps sitter tajt och är mycket lätta, ger ett bra skydd för balanserade hästar och ponnyer som behöver ett smidigt skydd.
Benskydden ger bättre skydd än benlindor, ger en överlägsen luftcirkulation runt benet, tvättas i maskin och du sätter på skydd på fyra ben på mindre än 5 minuter tack vare de snabba kardborrespännena.

Välj mellan svart till vardags bruk, snygga vita på tävlingsplatsen eller fluorescerande (reflekterande) för uteritten.

Det är viktigt att du noga mäter din hästs ben innan du väljer storlek, titta i måttabellen nedan, alla mått i cm.

Mått 1: Omkrets skenben / 2. Skyddets längd insida / 3. Skyddets längd utsida
Storlekar
Small
Mått 1: 18 – 20
Medium
Mått 1: 20 – 22 Mått 2: 25 Mått 3: 18
Large
Mått 1: 22 – 24 Mått 2: 28 Mått 3: 19
X-Large
Mått 1: 24 – 26 Mått 2: 30 Mått 3: 20

För stora hästar är Medium- Large för framben och X-Large för bakben ett riktmärke men stora individuella skillnader finns. Mät noga och kontakta oss för rådgivning om du är osäker.
Varje paket innehåller 2 st Stretch & Flex Flatwork Wraps i vald storlek, t ex för fram- eller bakben. Det är ingen skillnad på designen för fram- och bakben utan skillnaden ligger i vald storlek.

Equillibrium
EQ-430
Ny produkt