• På rea!

Equilibrium Stretch och Flex Training Wraps

865,00 kr
Inkl. moms

Heltäckande benskydd som andas

Storlek
Färg
Kvantitet
Lagervara

STRETCH & FLEX Training Wraps är designade för att användas när din häst behöver ett extra skydd mot slag och stötar. Extra tjockt fyllnadsmaterial skyddar senorna, insidan på skenbenet och kotleden. Ett kardborrespänne som går nedanför och runt undersidan av kotleden, fungerar stödjande och förhindrar grus och sand för att komma in under benskyddet.

Skydden är mjuka, flexibla och bekväma för hästen med full rörelsefrihet OCH ett bra skydd. Perfekt att använda på unga hästar, inträning av nya rörelser, ridning på ojämnt eller dåligt underlag såväl som att ha på framridning inför tävling och träning.

Tillverkade av Stomatex, en variant av neoprene som andas och släpper ut fukt genom porer i materialet. Benskydden hjälper till att hålla hästens hudtemperatur på en behaglig nivå. På så sätt kan hästens egen mekanism för kylning av benen fungera bättre.

Välj mellan svart till vardags bruk eller snygga vita på tävlingsplatsen (mycket snabbare och säkrare än benlindor).

Det är viktigt att du noga mäter din hästs ben innan du väljer storlek, titta i måttabellen nedan, alla mått i cm.

Mått 1: Omkrets skenben
Storlekar
Small
Mått 1: 18 – 20
Medium Smal
Mått 1: 18 – 20
Medium
Mått 1: 20 – 22
Large
Mått 1: 22 – 24
X-Large
Mått 1: 24 – 26

För stora hästar är Medium- Large för framben och X-Large för bakben ett riktmärke men stora individuella skillnader finns. Mät noga och kontakta oss för rådgivning om du är osäker.
Varje paket innehåller 2 st Stretch & Flex Training Wraps i vald storlek, t ex för fram- eller bakben. Det är ingen skillnad på designen för fram- och bakben utan skillnaden ligger i vald storlek.

Equillibrium
EQ-440
Ny produkt